utorak, 24. svibnja 2016.

Domaća zlevanka sa grčkim jogurtom i sirom










S obzirom da je danas izuzetno tmuran i kišovit dan "dodajmo svijetu malo boje" te napravite prhku i sočnu bakinu    
Z L E V A N K U.
Recept je vrlo jednostavan i gotova je za taj čas.
Uživajte !



POTREBNI SASTOJCI:

3 cijela jaja
3 jogurta GALOS (grčki tip jogurta, neto količine 150g) iz MLJEKARE EURO MILK
7 žlica glatkog brašna
3 žlice palente ili kukuruzne krupice
3 žlice grisa
1,5 prašak za pecivo
malo soli i malo šećera (dodati među prstima)
2 dcl ulja
*šaćica domaćeg kravljeg sira ( može, a i nemora)
*malo marga za premaz


POSTUPAK PRIPREME:


Pećnicu prethodno stavite grijati na 200*C.
Sve sastojke za zlevanku staviti u veću posudu te ih dobro povezati električnim mikserom.
Također možete i u posebnoj posudi povezati glatko brašno sa kukuruznom krupicom i grisom uz dodatak praška pecivo, ako vam je tako lakše te sve sastojke dodajete naizmjence u izmiješana jaja.


Dobro povezanu smjesu ulite u lim za pečenje ili u keramičku posudu. Tada će vam zlevanka biti još sočnija.


*Kravlji sir možete staviti na smjesu u malim, usitnjenim komadićima.
Prije samog pečenja lim dobro premažite margarinom.
Zlevanku pecite na 200*C oko 15-tak minuta dok ne poprimi zlatno - smeđu koricu.
Vruću zlevanku premažite margom kako bi vam bila mekana i ukusnija.

Napomena:


*Ako kod pripreme iste u neposrednoj blizini nemate grčki jogurt, umjesto njega možete dodati i neki drugi jogurt od 2,8 % mliječne masti.
Voljela bih napomenuti da je grčki jogurt  puno kremastiji i što je najvažnije nije toliko kiselkasti, a zlevanki daje jedan poseban "štih".



Dobar tek.

Nema komentara:

Objavi komentar