srijeda, 15. lipnja 2016.

Pavlova sa svježim sirom i mileramom











Danas vam donosim jedan brz, osvježavajući i lagani desert za nadolazeće ljetne dane. 
U suradnji sa MLJEKAROM EURO-MILK i njihovim zdravim, tradicionalno pripremljenim svježim sirom i mileramom nastala je ova lagana varijacija na temu "Pavlove" sa mojim dodacima.

Uživajte !

POTREBNI SASTOJCI:
5 bjelanjaka
200g šećera
1 žličica alkoholnog octa
1 žličica arome vanilije Dr. Oetker
1 žlica gussnela Podravka
400g svježeg sira/ polumasni MLJEKARA EURO-MILK
200g mileram 21% mliječne masti MLJEKARA EURO-MILK
korica limuna
1 želatina u prahu
voće po želji ( trešnje, jagode )

POSTUPAK PRIPREME:

1. Pećnicu stavite grijati na 170*C. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli te lagano miješajte električnim mikserom. Smjesi postepeno dodavajte šećer (nikako ne sve odjednom), dobro miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.

2. U smjesu dodajte žličicu octa, žličicu arome vanilije i žlicu gussnela te sve sastojke lagano promiješajte špatulicom.

3. Papir za pečenje premažite maslacem ili margarinom te ga stavite na lim za pečenje ili kalup za torte. 
Oblik i visinu iste odredite sami  ovisno o prigodi i željenom krajnjem rezultatu.

4. Koru za Pavlovu pecite cca 20tak minuta na 170*C ( kora će vam biti zlatno smeđe boje jer je u smjesu osim samih bjelanjaka dodana i žlica gussnela; ako pak želite da vam kora bude u potpunosti bijela onda ga nemojte uopće stavljati)


KREMA:

1. U posudu stavite jedan mileram, polovicu svježeg sira, 5 žlica šećera ( može i više ) , malo arome vanilije, koricu limuna i jednu želatinu.
Sve sastojke dobro povežite električnim mikserom.

Kada se kora dovoljno ohladi, kremu premažite preko kora te na vrh složite voće po želji.

Dobar tek !

Nema komentara:

Objavi komentar