subota, 30. siječnja 2016.

Čokoladna torta s kukuruznim pahuljicama



Danas vam tipkam jedan super brzi recept. Vjerujem da svi volite brze i jednostavne recepte. Najviše mi je poznato kad se gosti najave u zadnji čast, a kod kuće nema ništa slatkog za ponuditi.

Evo o čemu se radu.
Nedavno sam napravila čokoladnu tortu s kukuruznim pahuljicama i moram vam priznati da smo se moja obitelj i ja oduševili; pa evo da i s vama podijelim recept. 
Postupak je jednostavan dok si rekao keks, a za slatkoljupce nepca će biti oduševljenja. 


POTREBNI SASTOJCI

20 dag kukuruznih pahuljica (corn - flakesa)
35 dag čokolade za kuhanje
1-2 žlice marga



POSTUPAK
Zagrijte pečnicu na 90*C. Istresite pahuljice na suhi lim i stavite ih u pećnicu na 10-15 min. Natrgajte čokoladu u veću posudu, dodajte 2 žlice vode te također stavite u pećnicu da se otopi.
U trenutku kad se čokolada otopi , pomiješate je s pahuljicama. Smjesi dodajte 1-2 žlice marga.
Vrlo je važno dobro miješati da se sve pahuljice međusobno slijepe s čokoladom.
Kalup za torte lagano premažite s uljem i utisnite smjesu u kalup; površinu dobro poravnajte.



Tortu ostavite u hladnjaku da odstoji 1h.


Dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar