nedjelja, 7. veljače 2016.

Pita s šumskim voćem













Danas sam se jako zaželjela sočnog biskvita sa šumskim voćem. Odluka je pala na jednostavan i ukusan biskvit bez brašna, a uz dodatak čokolade moje nepce može biti jako sretno i zadovoljno. 

Kolač sam pekla u kalupu za pite, iako se može peći i u kalupu za kolače.

POTREBNI SASTOJCI:

5 jaja
12 žlica šećera 
1/2 praška za pecivo
100g čokolade za kuhanje

450g šumskog voća od Leda

PIPREMA:
Pećnicu prethodno stavite grijati na 200*C. 
Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Ukoliko nemate papir za pečenje dno kalupa možete premazati i maslacem ( u vrlo tankom sloju) te posipati s brašnom, a višak brašna istresti iz kalupa. 


Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bjelanjcima postepeno dodavajte šećer (10 žlica ) te ih istucite u čvrsti snijeg. 
Žumanjke također pjenasto izmiksajte s praškom za pecivo.

Čokoladu možete otopiti u mikrovalnoj pećnici pa ju lagano dodajte u žumanjke. Sve sastojke dobro promiješate i dodajte smijesi snijeg od bjelanjaka. Lagano sve sjedinite špatulom, izlijte u kalup za torte. 


Šumskom voću dodajte dvije žlice šećera te sve dobro pomiješate. Pakiranje od 450g Ledo šumskog voća dovoljno vam je za dvije pite. Ostatak šumskog voća stavite u hladnjak pa iskoristite nekom drugom prilikom. 

Biskvit pecite točno 20 minuta na 200*C. Za provjeru da li vam je biskvit dovoljno pečen možete se poslužiti i čačkalicom koju utisnete u biskvit. Ako vam se smjesa ne prima za čačkalicu biskvit je pečen.


Dobar tek. 

Nema komentara:

Objavi komentar