srijeda, 18. svibnja 2016.

Domaći kuglof s kvascem i tekućim jogurtom








U suradnji sa MLJEKAROM EURO MILK odlučila sam vam natipkati jedan brzi recept za domaći kuglof. Recept je jako jednostavan, a kuglof vrlo ukusan, bogatog okusa i topi vaše nepce.
Uživajte :)


POTREBNI SASTOJCI:

4 dkg svježeg kvasca
8 dkg maslaca
4 dkg šećera
3 žumanjka
limunova korica
1 vanilin šećer
žličica arome vanilije od Dr. Oetkera
25 dkg glatkog brašna
2 dl tekućeg jogurta s 2,8% mliječne masti od Mljekare EURO MILK
šećer za posipanje


POSTUPAK PRIPREME:


Pećnicu stavite grijati na temperaturu od 200*C.

Kvasac razmutite u mlakoj vodi uz dodatak žličice šećera i ostavite ga da se digne.
Žumanjke izmiješate pjenasto sa šećerom uz dodatak rastopljenoga maslaca.
Smjesi postepeno dodavajte brašno i jogurt naizmjence, zatim dignuti kvasac, koricu limuna, vanilin šećer i aromu vanilije.
Sve sastojke dobro izmiješate. Izrađenu smjesu stavite u kalup za kuglof, koji ste prethodno namazali margarinom i posuli brašnom, pokrijte je i stavite dizati na toplo mjesto.

Kuglof pecite 30-tak minuta na 200*C. Pečeni kuglof istresite na tanjur i posipajte šećerom u prahu.


Mala napomena:

Kako biste utvrdili da li je kuglof dovoljno pečen, ubodite lagano u njega drveni štapić; ako ostane čist i suh, to je znak da je i pečen.

Dobar tek !

Nema komentara:

Objavi komentar