Danas vam donosim jedan super brzi recept za najbolji homemade cheesecake.
🙌
Cheesecake je moj top3 desert u kući i radim ga barem jednom mjesečno.
Ovo je varijacija cheesecake-a sa domaćim sirom i domaćim vrhnjem. Napisat ću vam također i dobru zamjenu za kupovni sir ukoliko Vam je tako lakše.
Moram vam priznati da sam oduševljena okusom jer se nimalo ne razlikuje od samog originala kojeg jedemo u brojnim slastičarnama, a povrh svega domaće je, provjereno i fino.
😍Domaće, provjereno i prije svega znam što jedem.
Jedino na što ćete morati pripaziti jest proces samog hlađenja ❄ jer je potrebno puno duže nego kod kupovnog sira i vrhnja.
POTREBNI SASTOJCI ZA PODLOGU:
220g Sport keksi od Kraša
120g Margo nova od Zvijezde
2 žlice šećera
SASTOJCI ZA KREMU:
3-4 jaja
vanilin šećer
4 žlice šećera
limunova korica
sok od ocijeđenog limuna po želji
400g domaćeg kravljeg sira;u zamjenu može Philadelphia kremasti sir (2x175 g)
KREMA OD VRHNJA:
360g domaćeg kiselog vrhnja;u zamjenu može kupovno vrhnje s većim postotkom mliječne masti
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
NAČIN PRIPREME:
Pećnicu stavite grijati na 200*C. Kekse jako sitno izmrvite (doslovno kao prah), dodajte šećer i margo te sve dobro sjedinite.
Smjesu stavite u kalup za torte koji ste prethodno premazali maslacem u tankom sloju ili stavili papir za pećenje.
Smjesu žlicom utisnite i poravnajte u kalup. Pećnicu smanjite na 170*C i pecite 10 minuta.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka. U bjelanjke dodajte prstohvat soli kako bi vam se lijepo dali istući u čvrsti snijeg.
Žumanjcima dodajte šećer, vanilin šećer, koricu od limuna i malo soka od limuna. Sve dobro izradite mikserom te na kraju dodajte sir i još dobro sve povežite miksanjem.
Na kraju smijesi dodajte snijeg od bjelanjaka i miješate sve lagano sa špatulicom.
Kremu prelijte preko keksiju te pecite 20 tak minuta na 170*C. Krema je pečena kada vam se na torti počne praviti kao tanki-zlatno smeđi premaz.
Za kremu od vrhnja pomiješate vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom te prelite preko vruće kreme od sira.
Tortu vratite natrag u ugašenu pećnicu te ju ostavite nekih 10 minuta da se krema od vrhnje počne stiskati.
Tortu ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi pa ju tek onda stavite u hladnjak.
Ukrasiti po želji i dobar tek.
-
Nema komentara:
Objavi komentar