Danas sam se jako zaželjela sočnog biskvita sa šumskim voćem. Odluka je pala na jednostavan i ukusan biskvit bez brašna, a uz dodatak čokolade moje nepce može biti jako sretno i zadovoljno.
Kolač sam pekla u kalupu za pite, iako se može peći i u kalupu za kolače.
POTREBNI SASTOJCI:
5 jaja
12 žlica šećera
1/2 praška za pecivo
100g čokolade za kuhanje
450g šumskog voća od Leda
PIPREMA:
Pećnicu prethodno stavite grijati na 200*C.
Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Ukoliko nemate papir za pečenje dno kalupa možete premazati i maslacem ( u vrlo tankom sloju) te posipati s brašnom, a višak brašna istresti iz kalupa.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bjelanjcima postepeno dodavajte šećer (10 žlica ) te ih istucite u čvrsti snijeg.
Žumanjke također pjenasto izmiksajte s praškom za pecivo.
Čokoladu možete otopiti u mikrovalnoj pećnici pa ju lagano dodajte u žumanjke. Sve sastojke dobro promiješate i dodajte smijesi snijeg od bjelanjaka. Lagano sve sjedinite špatulom, izlijte u kalup za torte.
Šumskom voću dodajte dvije žlice šećera te sve dobro pomiješate. Pakiranje od 450g Ledo šumskog voća dovoljno vam je za dvije pite. Ostatak šumskog voća stavite u hladnjak pa iskoristite nekom drugom prilikom.
Biskvit pecite točno 20 minuta na 200*C. Za provjeru da li vam je biskvit dovoljno pečen možete se poslužiti i čačkalicom koju utisnete u biskvit. Ako vam se smjesa ne prima za čačkalicu biskvit je pečen.
Dobar tek.
Nema komentara:
Objavi komentar