Recept je vrlo jednostavan, a pogačice su gotove za taj čas.
Uživajte <3
POTREBNI SASTOJCI:
400g integralnoga brašna
200g glatkog brašna
250g maslaca
1 cijelo jaje
1 žumanjak
1/2 kvasca
1 žličica šećera
3 žlice mlake vode
1.5 žličica soli
maslinovo ulje
ružmarin
PRIPREMA:
1. U mlakoj vodi razmrvite 1/2 kvasca pomiješan sa žličicom šećera. Kvasac ostavite na toplom da se diže.
Pećnicu stavite grijati na 200*C.
2. Integralnom i glatkom brašnu dodajte sol, maslac, cijelo jaje, žumanjak i dignuti kvasac.
Sve sastojke dobro povežite i razradite tijesto rukom. Ako vam je tijesto previše mekano slobodno dodate još malo glatkog brašna.
3. Tijesto razvaljajte na debljinu prsta. Možete od tijesta praviti razne oblike, ali vam je jako važno da tijesto nije pretanko razvaljano.
4. Pogačice slažete na lim za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Između svake pogačice ostavite mali razmak kako vam se tijesto ne bi tijekom pečenja sljepilo.
5. Svaku pogačicu premažite sa mješavinom maslinovog ulja i ružmarina.
Pogačice još lagano posipajte sa soli.
Pecite ih na temperaturi od 200*C 15 do 20 minuta. Kada poprime zlatno-smeđu boju one su pečene.
Dobar tek.
Da li bi moglo kukuruzno brasno umjesto inegralnog?
OdgovoriIzbrišiLijep pozdrav
OdgovoriIzbrišiMoglo bi kukurzno brašno, ali meni nekako više odgovara integralno s ružmarinom i maslinovim uljem.
U svakom slučaju trebale bi biti ukusne i javite dojmove kako vam je ispalo ;)
Autor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbriši