Moram vam priznati da je ova SNICKERS TORTA definitivno jedan od top3 deserta u našoj kući.
Zadnjih par dana žudim za brzom i ukusnom tortom. Torta mora biti čokoladna, sa puno kikirikija, karamelom i punog okusa.
Kriška kod koje će me svaki komad držati sitom, sretnom i nasmijanom.
Kako živim u malom mjestu u kojem nemam gdje pojesti pošten komad bilo kakve torte, a kamoli nešto što sadrži karamelu, kikiriki, čokoladu. Shvatila sam da je jedini način da si ju napravim sama.
SNICKERS CAKE na moj način
Podloga:
250g očišćenog kikirikija
100g sport keksi
50g rastopljenog maslaca
KREMA:
500g vrhnja za šlag
500g mascarponea sira
300g snickers čokolade ( 4x75g čokoladica)
100g šećera u prahu (može i manje ovisno po želji slatkoće)
2 vrećice želatine u prahu
Glazura od karamele:
150 g šećera
200 ml slatkog vrhnja
15g maslaca
POSTUPAK ZA PODLOGU:
Očišćeni kikiriki i sport kekse samljeti i dodati rastopljeni maslac. Sve izmješane sastojke utisnti u kalup.
POSTUPAK ZA KREMU:
Izmiksati vrhnje za šlag, dodati mascarpone, šećer, želatinu te kockice narezanih snickers čokoladica.
Sve zajedno dobro promiješati i staviti na podlogu od keksa.
GLAZURA od karamele:
Stavite šećer u tavu i zagrijavate ga dok se ne počne topiti. Miješajte dok se sav šećer ne otopi. Šećer treba biti zlatne boje. Nikako ga nemojte prepržiti jer će onda biti gorak.
Rastopljenom šećeru dodajte vrhnje za šlag i rastopljeni maslac. Kuhajte smjesu na nižoj temperaturi uz stalno miješanje. Kad se karamela počinje stiskati izlijte ju na ohlađenu tortu.
Ukrasiti po želji.
Zadnjih par dana žudim za brzom i ukusnom tortom. Torta mora biti čokoladna, sa puno kikirikija, karamelom i punog okusa.
Kriška kod koje će me svaki komad držati sitom, sretnom i nasmijanom.
Kako živim u malom mjestu u kojem nemam gdje pojesti pošten komad bilo kakve torte, a kamoli nešto što sadrži karamelu, kikiriki, čokoladu. Shvatila sam da je jedini način da si ju napravim sama.
SNICKERS CAKE na moj način
Podloga:
250g očišćenog kikirikija
100g sport keksi
50g rastopljenog maslaca
KREMA:
500g vrhnja za šlag
500g mascarponea sira
300g snickers čokolade ( 4x75g čokoladica)
100g šećera u prahu (može i manje ovisno po želji slatkoće)
2 vrećice želatine u prahu
Glazura od karamele:
150 g šećera
200 ml slatkog vrhnja
15g maslaca
POSTUPAK ZA PODLOGU:
Očišćeni kikiriki i sport kekse samljeti i dodati rastopljeni maslac. Sve izmješane sastojke utisnti u kalup.
POSTUPAK ZA KREMU:
Izmiksati vrhnje za šlag, dodati mascarpone, šećer, želatinu te kockice narezanih snickers čokoladica.
Sve zajedno dobro promiješati i staviti na podlogu od keksa.
GLAZURA od karamele:
Stavite šećer u tavu i zagrijavate ga dok se ne počne topiti. Miješajte dok se sav šećer ne otopi. Šećer treba biti zlatne boje. Nikako ga nemojte prepržiti jer će onda biti gorak.
Rastopljenom šećeru dodajte vrhnje za šlag i rastopljeni maslac. Kuhajte smjesu na nižoj temperaturi uz stalno miješanje. Kad se karamela počinje stiskati izlijte ju na ohlađenu tortu.
Ukrasiti po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar