subota, 30. siječnja 2016.

Moja G R I O T T E torta


Svi koji vole #griotte od Kraša ovom tortom će biti oduševljeni. 


POTREBNI SASTOJCI:

5 jaja
80g šećera ( možete staviti i više, ovisno o željenoj slatkoći )
1/2 praška za pecivo
100g čokolade za kuhanje
240g džema od višanja
rum
500 ml Dukat vrhnja za šlag 

PIPREMA:
Pećnicu prethodno stavite grijati na 200*C. 
Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Ukoliko nemate papir za pečenje dno kalupa možete premazati i s uljem ( u vrlo tankom sloju) te posipati s brašnom, a višak brašna istresti iz kalupa. 

Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bjelanjcima postepeno dodavajte šećer te ih istucite u čvrsti snijeg. 
Žumanjke također pjenasto izmiksajte s praškom za pecivo.

Čokoladu možete otopiti u mikrovalnoj pećnici pa ju lagano dodajte u žumanjke. Sve sastojke dobro promiješate i dodajte smijesi snijeg od bjelanjaka. Lagano sve sjedinite špatulom, izlijte u kalup za torte. 

Pečnicu smanjite na 170*C i biskvit pecite 30tak minuta. Za provjeru da li vam je biskvit dovoljno pečen možete se poslužiti i čačkalicom koju utisnete u biskvit. Ako vam se smjesa ne prima za čačkalicu biskvit je pečen.

Kada se biskvit ohladi , dobro ga natopite rumom i premažite ga džemom od višanja. Slatko vrhnje za šlag istucite i premažite tortu. 

Dekoracija može biti po želji.

Dobar tek

Nema komentara:

Objavi komentar