Nedjelja je dan za brzu, ukusnu i jednostavnu pitu.
POTREBNI SASTOJCI ZA TIJESTO:
20 dkg oštrog brašna
20 dkg glatkog brašna
1 mala žličica praška za pecivo
30 dkg margarina
10 dkg šećera
3 žutanjka
SASTOJCI ZA NADJEV:
250g džema od bresaka
5 bjelanjaka
15 dkg šećera
POSTUPAK PRIPREME:
Pećnicu stavite grijati na 200*C.
U prosijano brašno s praškom za pecivo razmrvite margarin, dodajte šećer i žutanjke, te umijesite prhko tijesto.
Razvaljajte ga 1 cm debelo i stavite u kalup za pite. Pecite ga na temperaturi od 200*C oko 20min.
( može i kraće ovisno o jačini vaše pećnice)
Tijesto mora biti pečeno napola.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg dodavajuči postepeno šećer.
Polupečeno tijesto premažite sa džemom od bresaka, zatim ravnomjerno rasporedite snijeg od bjelanjaka.
Sve zajedno stavite u pećnicu i pecite dok ne dobije svijetložutu boju.
Dobar tek.
Nema komentara:
Objavi komentar